1971-1981

nancy verlinden - 1971-1981

In de vastentijd moesten we drie keer per week voor de lessen begonnen naar de kerk. Als je dat niet deed dan kreeg je geen prentje van Broederlijk Delen en dan was uw collage op het einde van de vasten niet in orde, dan kwam je stickers tekort. De pastoor was altijd de moeite hij had de slechte gewoonte om in de micro te hoesten en te snuiten en wij dan maar gniffelen. In de maand mei kregen we enveloppen waar we mee moesten rondgaan om het Maria beeldje van Battel te versieren. Aan ieder deur bijna werd er geld ingestopt.

nancy verlinden - 1971-1981

Ik heb niks dan goede herinneringen aan deze school. Wat ik hier nog dikwijls vertel tegen mijn zoon en al wie het horen wilt als ik aan het breien ben dat is het moment dat ik in het vijfde leerjaar zat. Het vijfde en het zesde leerjaar hadden altijd handwerk samen en nu wou dat lukken dat ik met vier priemen moest leren breien. De handwerkles was altijd met de twee zusters. Zuster Mijnendonckx en zuster Adriaansens. Nu vergat ik telkens na elke priem mijn draad naar achter te doen en ik geraakte in de knoop.

Geert Laarmans - 1971-1981

Ik herinner me nog dat een klasgenoot na de turnles (die was in de parochiezaal) werd gevraagd door meester Van den Bergh om sigaretten te gaan kopen bij Gène en Wiske op de Hoge Weg. Ik geloof dat we toen 6 jaar waren.

Abonneren op RSS - 1971-1981